Temàtica

Temps era temps, a Vilassar de Mar, poble lligat amb el mar i la terra, els seus habitants es dedicaven fonamentalment a tres oficis.A les zones de camp la Gent Pagesa cultivava, especialment raïm i els cereals propis de l’agricultura mediterrània de secà.

A les zona més propera al mar moltes persones es dedicaven a la construcció de petites naus de pesca i d’embarcacions més considerables com bricbarques i bergantins de vela, eren els coneguts com Mestres d’Aixa.

I com a tots les pobles de la costa, també hi havia els Pescadors Contrabandistes, que a part d’anar a pescar tenien d’altres negocis entre mans. Quan el mar no permetia feinejar es dedicaven a fer cordes i nanses i a remendar xarxes.

Durant el segle XVIII hi havia aquests oficis, i la història és bonica per recuperar-la. Així doncs, què millor que tornar anys enrrere i identificar-nos amb els habitants que van fundar Vilassar de Mar?

Hem pensat que la millor manera de fer-ho era dividint el poble en tres parts, com podeu observar en el mapa. Cada ofici s’identifica amb un color i un emblema. Segons on visquis, seràs identificat amb un dels tres oficis històrics de Vilassar de Mar.
 

Consulta a quin sector pertanys:

(Agraïm des d’aquí la ajuda en documentació rebuda per part del Centre d’Estudis Vilassarencs i l’Alexis Serrano.)